Kristjan Pruul • 1. september 2020 kell 13:15
Uudised
Ainult tellijale

Balti elektrilepe kergitab hindu

Vene Rosatomi ehitatav Astravetsi tuumajaam Valgevenes.  Foto: AP/Scanpix

Balti riikide otsus välistada Valgevene tuumajaama käikulaskmisel elektri import sellest riigist ning piirata ühtlasi Vene elektri edasist importi tähendab ausamat konkurentsiolukorda Eesti tootjatele, aga ka kerget hinnatõusu.

Kui Leedu jätkab Kaliningradist elektri ostmist ja lõpetab selle Valgevene suunal, siis lisandub Baltikumi kokkuleppe järgi turule uus kanal: Läti. "Kaliningradi ja Leedu vahel säilib senine võimsus. Mandri-Venemaalt tuleva elektriga kaubeldakse Läti hinnapiirkonnas. Kaliningradist Leetu tuleva elektriga kaubeldakse edasi Leedu hinnapiirkonnas," öeldi Eleringist selgituseks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum