Artikkel
 • Jaga lugu:

  Igale eestlasele oma start-up

  Iisrael on keskendunud niivõrd tõsiselt start-up'indusele, et nad vajavad iga inimest sellesse panustama. Nii on nad võtnud eesmärgi, et kaasata tuleb kõik: tõsiusklikud ultraortodokssed, araablased … ja naised, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Kristel Härma, kes osaleb Jeruusalemmas idufirmade konverentsil OurCrowd Summit.

  Kristel HärmaFoto: Andras Kralla
  Ehkki Iisraelis elab 9 miljonit inimest, on ka nemad väikeriik ja ka neil on oskuslike töökäte puudus. Sellepärast püüavad nad kodudest välja saada süvausklikud, et ka nemad õpiksid näiteks programmeerijaks ning teeksid oma idufirma. Või vähemalt läheksid idufirmasse tööle.
  Avasüli võtavad nad vastu kõik, kes tahavad Iisraeli tulla, igaüks neist on võimalus idufirmade riigi edu veelgi kasvatada. Lisaks tahavad riiki tagasi tulla juudi päritolu noored ja vanemad, kes on end harinud näiteks Harvardis ja tahavad nüüd panustada just Iisraeli innovatsiooni.
  Meie aga vaatame viltu siia idufirmadesse tööle tulevate arendajate peale ja laseme noortel helgetel venekeelsetel peadel elada oma maailma sulgunult, kuni nad lahkuvad välismaale, et õppida, töötada ja teha oma idufirma seal, sest kuuluvustunne neid nagunii siin kinni ei hoia.
  Iisraeli riik ja ettevõtted mõistavad innovatsiooni vajalikkust ja paistab, et kellelgi pole midagi selle vastu, et riik idufirmasid eelistab ning aitab neile igal võimalusel kaasa ja sekkub võimalikult vähe. Teadusesse panustamise tulemust on näha ka sellest, et Iisraeli edukaima exit'i taga oli just ülikool. Ülikoolist välja kasvanud idufirma Mobileye, mis aitab isesõitvatel autodel liiklusohtlikke olukordi märgata, müüdi Intelile maha 15,3 miljardi dollari eest.
  SKPst panustab riik teadus- ja arendustegevusse 4,2%. Nad mõistavad, et kogu edu ja suurte lugude taga on teadus, lisaks iga inimese panus ja tahe midagi paremaks muuta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Rootsi keskpank kergitas intressimäära, uued tõsted juba silmapiiril
Riksbank tõstab intressimäära sel aastal juba teist korda ning sellega tõuseb intressimäära tase 0,75 protsendini.
Riksbank tõstab intressimäära sel aastal juba teist korda ning sellega tõuseb intressimäära tase 0,75 protsendini.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Rimi lõi koduveoks käed Starshipiga
Tallinnas autonoomseid pakiveoroboteid testiv Starship sai pardale poeketi Rimi, mille kolmest Tallinna supermarketist saab nüüd kolme koti kaupa koju kaupa tellida.
Tallinnas autonoomseid pakiveoroboteid testiv Starship sai pardale poeketi Rimi, mille kolmest Tallinna supermarketist saab nüüd kolme koti kaupa koju kaupa tellida.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.