Maksame Mistralid kinni

01. august 2014, 08:25

Võtame laenu, korjame turgudelt miljard eurot kokku ja kingime prantslastele, paneb ette Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.

Äsja avalikustati Euroopa Liidu uued sanktsioonid Venemaa suhtes. Nendega  keelustati küll edasiste relvalepete sõlmimine Venemaaga, kuid ei keelustatud juba sõlmitud lepete täitmist. Tegemist on järeleandmisega prantslastele, kes Venemaalt veidi üle miljardi eurot saanud või saamas Mistralite eest. Ründelaevade eest, mille vastu võime ühel hetkel oma vabadust kaitsma hakata.Tegemist on tõeliste juudaseeklitega.

On hämmastav, millise peenraha eest (arvestades Prantsusmaa majanduse suurust või Euroopa Liidu ja Venemaa kaubavahetuse mahtu) ollakse nõus pimeduse rüütliga kokkuleppe sõlmimise peale välja minema.

Eesti ametnikud ja poliitikud on tundnud Euroopas olles uhkust riigi väikese võlakoorma üle. Meile on korrutatud, et pole õige oma lastele võlgu pärandada. Kas poleks nüüd äkki aeg see väike võlakoorem realiseerida ja miljard eurot laenu võtta/riigi võlakirju emiteerida? Ning see turgudelt (ja miks mitte ka meie oma inimestelt/ettevõtetelt) korjatav miljard eurot Prantsusmaa valitsusele kinkida palvega Mistraleid Venemaale mitte üle anda.

Kuigi väike riik, suudaks Eesti selle nii olulise materiaalse kahju prantslaste jaoks ehk korvata. Selle nimel, et iseseisva riigi tõenäosus meie laste jaoks suurem oleks. Kui kalliks me oma vabadust hindame?

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2014, 16:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing