• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsile tuleb elu sisse puhuda

  Kohalikule börsile elu sissepuhumine tuleb  kasuks nii eesti inimesele kui ka kohalikule majandusele tervikuna, leiab ajakirjanik Birjo Must.

  Hiljuti kirjutas Äripäev, kuidas Jaapanis meelitatakse börsi­firmade investoriks nii koduperenaisi kui ka lapsi. Meil ei investeeri aktsiatesse isegi täisealised ettevõtjad, kel raha jagub. Puudu jääb julgusest, teadmistest, tahtmisest. Ometi puhkeb aeg-ajalt diskussioon, kuidas eestlaste finantsharidust kasvatada ja mõtlematule peost suhu elamisele lõpp teha.
  Probleemi juured peituvad sügaval. Ajakirjaniku esitatud küsimusele, kuidas investoreid juurde meelitate, vastasid mainekad Eesti börsifirmad nagu ühest suust: “Pole selle peale mõelnud.” Jääb mulje, et Eestis pole firmade suuromanikel huvi väikeaktsionäride ringi laiendada. Samal ajal kui näiteks USA börsiettevõtete puhul on pigem suur hulk aktsiatest vabas kauplemises ja tuumik­aktsionärid hoiavad enda käes vaid väikest osa.  
  Teen nii praegustele kui ka tulevastele börsifirma juhtidele ettepaneku pea tööle panna ja investeerimisaktiivsuse suurendamisse oma panus anda. Haritud ja aktiivsete investorite ringi suurendamine ei saa kellelegi kahju teha.
  See, kas Jaapani kombel kingituste jagamine või investoritele rakendatav maksusoodustus ka meil toimiks, on ilmselt küsitav. Rohkem nutikust ja eelkõige aktiivsust investeerimiskultuuri propageerimisel ning ausse tõstmisel on aga enam kui teretulnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.