• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiad hakkavad peale väikest korrektsiooni taas rallima?

  BörsFoto: Bloomberg

  Peale kolme ränka nädalat Wall Streetil võib aktsiaturg kaotada veel 10% oma praegusest tasemest enne kõrgemale sööstmist, vahendab CNBC.

  “Eelmisele nädalal kukkus S&P 500 indeks üsna kriitilisele tasemele, langedes lausa 1904 punktile,” sõnas Raymond Jamesi tegevjuht Jeffrey Saut.
  Ta lisas, et lühikeses perspektiivis oli indeks siiski väga ülemüüdud.
  Saut viitas turgu soodustavatele faktoritele nagu näiteks madalam kütusehind, mis suure tõenäosusega hoogustab pühadeaegset ostlemist.
  “Edasiviivad jõud on liiga võimsad: energia sõltumatus, tootmise elavnemine ning odav kapital,” sõnas ta.
  Pennsylvania Ülikooli professor Jeremy Siegel usub, et odavamad energiahinnad soodustavad tarbijate kulutusi ning aitavad aktsiatel kõrgemale kerkida. Siiski ei usu ta turgude peatsesse korrektsiooni.
  “Enamus ajast suudab turg valdava osa inimestest ära petta. Seega need, kes ootavad 10% korrektsiooni, mida meil ei ole olnud 2-3 aastat, peavad pettuma,” märkis Siegel
  “Kui see ka tuleb, siis ma usun, et see on suurepärane pikaajaline stardipositsioon. Ma arvan, et aasta või paar oleme oma aktsiatega veel kindlasti õnnelikud,” märkis ta.
  Sauti optimismi jagas ka Citigroupi turuanalüütik Tobias Levkovich, kelle sõnul on ettevõtlussektor taas jalule tõusmas. Ettevõtete tegevjuhid tunnevad ennast taas kindlamalt, palkavad uut tööjõudu ning investeerivad enam ettevõttesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.