Birjo Must • 6. november 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Nordeconi kasum kukkus 38%

Laagri liiklussõlme ehitamine  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Nordeconi käive kukkus kolmandas kvartalis võrreldes mullusega pea kümnendiku võrra ning puhaskasum langes 38%.

Nordeconi üheksa kuu käive oli 120,9 miljonit eurot ja käive kukkus aastaga kümnendiku võrra.

„Nõudluse oodatavat vähenemist ja sellega kaasnevat konkurentsisurvet on juhtkond teadvustanud juba varasematel perioodidel ning võtnud selles osas tarvitusele abinõud, et vähenevate mahtude juures kasumlikkust säilitada,“ märgiti aruandes.

Samas kasvasid ettevõtte üldhalduskulud aastaga 12%, 4 miljonile eurole. Kulude kasvu põhjendatakse töötasude kasvuga ja ja kolmandas kvartalis majandustulemuste põhjal arvestatud kulueraldiste kajastamisega.

Käibe langust põhjendab ettevõtte juhtkond asjaoluga, et möödunud aastal oli mitmeid suuremahulisi teedeehituse projekte ning märgatavalt suuremas mahus Euroopa liidu struktuurifondide toetatud projekte. Samas kinnitati aruandes, et tänavu on oodatult suurenenud hoonete segmendi müügitulud, kuna eratellijatega sõlmitud lepingute arv kasvas.

Ettevõtte üheksa kuu brutokasum kukkus aastaga ligi 7%. Üheksa kuu puhaskasum ulatus 3,25 miljonile eurole, mis on ligi 39% vähem kui aasta eest samal ajal. „Kasum teeniti olulises osas aasta kolmandas kvartalis, kui puudusid aasta algusele iseloomulikud tulemust negatiivselt mõjutavad ilmastikutingimused ning tehnoloogilise pausiga seotud püsikulud. Võrreldes eelmise aastaga polnud kahjumlike lepingute negatiivset mõju kasumile ning kõikides segmentides suudeti kasumlikkust säilitada või suurendada,“ märgiti aruandes.

Lätis, Leedus ega Soomes pole Nordeconi äritegevuses sel aastal muudatusi toimunud. Küll aga on kahju saadud tegevusest Ukrainas. Nimelt on tulenevalt grivna kursi langusest ettevõte kajastanud sel aastal ligikaudu 0,8 miljoni euro suuruse kahjumi valuutakursside ebasoodsast liikumisest.

Käibest 94% andis tegevus Eestis, 4% tegevus Soomes ja 2% tegevus Ukrainas. Müügitulu osakaal Soomes kasvas aastaga 2% ja see oli tingitud sealsete betoonitööde mahtude kasvust.

Tänavu aasta üheksa kuu seisuga töötas Nordeconi emaettevõttes ja tütarettevõtetes kokku keskmiselt 751 inimest. Aastaga on töötajate arv vähenenud 33 võrra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt