Juhan Lang • 28. november 2014 kell 11:50

Hiina aktsiaturg möödus Jaapanist

Aktsiate hinnainfo Ida-Hiinas Shandong provintsi Qingdao äärelinnas.  Foto: EPA

Nelja aasta eest sai Hiinast maailma suuruselt teine majandus, võttes selle positsiooni Jaapanilt. Neil päevil on kohad vahetanud ka riikide aktsiaturud.

Investorite usk täiendavateks finantsstiimuliteks ja Hiina keskpanga esimesed intressikärped alates 2012. aastast on tänavu Hiina börsi upitanud 33%, tõstes riigi aktsiate koguväärtuse 4,48 triljonile USA dollarile. Samal ajal on Jaapani börs aasta algusest kaotanud 3,2% ja börsi kogu kapitalisatsioon on vajunud 4,46 triljonile dollarile.

Korraks on Hiina varemgi Jaapanist ette läinud, mil 2011. aastal kandis riik suuri kulutusi maad laastanud maavärina tõttu. Bloombergi andmetel on Hiina aktsiad P/E suhtelt (puhaskasum ühe aktsia kohta) tänini Jaapani aktsiatest 21% odavamad.

Hetkel kuum