Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Volkswagen põrmustas viimse usu Euroopasse

  Volkswageni autod. Foto: EPA

  Kui pärast Hiina vallandatud börsipaanikat säilis Euroopa aktsiate suhtes väikegi optimism, siis Volkswageni skandaal on sellegi purustanud, kirjutab Bloomberg.

  Vähemalt kaheksa Bloombergi jälgitud 12 aktsiastrateegist on viimase kolme kuu jooksul langetanud Euroopa suurimaid börsifirmasid koondava Stoxx Europe 600 indeksi prognoosi. Kui veel juulis ennustasid nad, et aktsiaindeks lööb aprilli rekordi ja kerkib aasta lõpuks 422 punktile, siis nüüd on ennustuste keskmine langenud 395 punktile.
  Isegi septembris, mil Hiina jüaani devalveerimisest oli möödunud neli nädalat, loodeti, et ettevõtete tugevad tulemused toidavad regiooni suurimat rallit alates 2009. aastast. Praegu kaupleb indeks 359,39 punktil ja on aasta algusest kerkinud ligi 5%.
  Frankfurdis asuva Commerzbanki aktsiastrateeg Markus Wallner hoiatas, et juhul kui Hiinast peaks tulema veel „katastroofilisi numbreid“, siis võivad analüütikud olla sunnitud veelgi prognoose kärpima. „Hiina on nagu must kast – keegi ei tea, mis võiks tegelikult juhtuda. Teine probleem, eriti DAX-indeksi jaoks, oli Volkswagen. See mõjutab endiselt DAXi ja oma sektorit.“
  Wallner ise usub, et Stoxx 600 jõuab aasta lõpuks 380 punktile, mis tähendaks praeguselt tasemelt ligi 6% suurust tõusu.
  Ehkki euroala majandusnäitajad löövad endiselt analüütikute ennustusi ja Euroopa Keskpanga teatel on nad valmis stiimulit tõstma, pole see investorites suurt vaimustust tekitanud. Aprilli tipust on Stoxx 600 kaotanud 14%. Saksamaa jaoks, mis on Hiina suurim kaubanduspartner Euroopas, on lood aga veelgi nukramad – sealsed aktsiad on kukkunud ligi 24% ja Volkswageni aktsia sumpab nelja aasta põhjas.
  Analüütikud usuvad, et DAX lõpetab aasta 10 708 punktil ehk aprilli tipust ligi 13% võrra madalamal.
  Stoxx 600 ettevõtete tänavust kasvuprognoosi on analüütikud kärpinud augusti 6,5%-lt 3,9%-le.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: tööturu tulevik on rohkem kui hämar
Olukord tööturul on siiani püsinud suurepärane, ent oodatav majandusaktiivsuse aeglustumine seab sama trendi jätkumise küsimärgi alla, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Olukord tööturul on siiani püsinud suurepärane, ent oodatav majandusaktiivsuse aeglustumine seab sama trendi jätkumise küsimärgi alla, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Cleveron Mobility saab uue nime
Aprillis Cleveronist eraldunud isejuhtivaid robotkullereid arendav ettevõte Cleveron Mobility AS võtab kasutusele uue brändinime Clevon. Ettevõtte ametlikuks nimeks äriregistris jääb endiselt Cleveron Mobility AS.
Aprillis Cleveronist eraldunud isejuhtivaid robotkullereid arendav ettevõte Cleveron Mobility AS võtab kasutusele uue brändinime Clevon. Ettevõtte ametlikuks nimeks äriregistris jääb endiselt Cleveron Mobility AS.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Arsenali keskuse jaotamata kasum ligineb 5 miljonile eurole
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse abikaasa, kunagise mõjuka reformierakondlase Rain Rosimannuse osalusega Arsenali keskuse omanikfirma teenis mullu 730 000 eurot kasumit ning kokku on Arsenal Center OÜ-l jaotamata kasumit kogunenud ligi 4,7 miljonit eurot.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse abikaasa, kunagise mõjuka reformierakondlase Rain Rosimannuse osalusega Arsenali keskuse omanikfirma teenis mullu 730 000 eurot kasumit ning kokku on Arsenal Center OÜ-l jaotamata kasumit kogunenud ligi 4,7 miljonit eurot.
Eesti 200 lahkub Narva koalitsioonist
Eesti 200 lahkub Narva linna koalitsioonist, sest juhtimiskultuuri ja väärtuste erinevus Katri Raiki nimekirja esindajatega osutusid ületamatuteks, vahendab erakond pressiteates.
Eesti 200 lahkub Narva linna koalitsioonist, sest juhtimiskultuuri ja väärtuste erinevus Katri Raiki nimekirja esindajatega osutusid ületamatuteks, vahendab erakond pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.