Mait Kraun • 16. oktoober 2015 kell 12:45

General Electricu tulemused ületasid ootusi

General Electric.  Foto: Bloomberg

Täna teatas tööstusettevõte General Electric oma kolmanda kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi.

Oodatust paremad tulemused tulevad ajal, mil General Electric on loobumas oma finantseerimisäridest, mis tõid kunagi poole ettevõtte kasumitest. Nüüd keskendub firma peamiselt tööstusele – lennundusele, elektritootmisele ja tervishoiule.

General Electric on teinud mitu edusammu oma finantsteenuste äride müümisel. Ettevõte teatas eelmisel nädalal, et kommertslaenude ja liisimisteenuste üksused müüakse 30 miljardi dollari eest Wells Fargole.

Kolmanda kvartali kasumiks kujunes ettevõttel 2,51 miljardit dollarit (25 senti aktsia kohta). Eelmine aasta samal ajal oli kasum 3,54 miljardit dollarit. Käive kahanes 1 protsendi võrra, 31,68 miljardile.

Thomson Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid General Electricu käibeks 28,57 miljardit dollarit ja kasumiks aktsia kohta 26 senti.

Hetkel kuum