Juhan Lang • 4. november 2015 kell 9:20

Volkswageni skandaal võttis ootamatu pöörde

Volkswagen  Foto: EPA

Saksa autotootja Volkswageni ja sportautode tootja Porsche aktsiad on täna kukkunud ligi 8%, sest emissioonigaaside skandaal võttis eile taas uue pöörde.

Kui varem leiti vigu vaid Volkswageni diiselautode tarkvarast, siis nüüd avastati autotootja teatel esimest korda sisekontrollis probleeme ka bensiinimootoriga sõidukitel, kirjutab Bloomberg. „Seletamatuid ebakõlasid“ leiti 800 000 sõidukil. Septembris lahvatanud diiselmootorite skandaali tagajärjel tuleb ettevõttel tagasi kutsuda 11 miljonit autot.

Autotootja teatel lisavad nad uute andmete valguses varasemalt parandustöödeks eraldatud 6,7 miljardile eurole juurde veel vähemalt 2 miljardit eurot. Ettevõtte Porsche üksus teatas, et peatab USAs sealsete ametivõimude kritiseeritud mudeli müügi.

Autotootjad languses

Kuigi börsipäev on üldiselt Euroopa börsidele alanud tõusuga ning Euro Stoxx 600 indeks on ligi 1% võrra plussis, liiguvad lisaks Volkswagenile vastassuunas teistegi suuremate autotootjate aktsiad: BMW aktsia on kukkunud 2,58%, Renault on kaotanud 1,48% ja Daimler 2,64%.

Hetkel kuum