Olavi Teppan • 19. veebruar 2016 kell 11:30

Mercedese omanik kaebas autotootja heitgaaside pärast kohtusse

Mercedes-Benzi müügisalong Münchenis.  Foto: Reuters/Scanpix

USAs on ühe Mercedes BlueTEC diiselauto omanik esitanud Daimleri vastu hagi, süüdistades autotootjat väidetavalt „puhtal kütusel“ sõitvate autode lämmastikoksiidi väljalaske lubamatult kõrges tasemes.

Mercedese tootja Daimler AG aktsia langes täna Frankfurdi börsil 3 protsenti, kui teatati hagi esitamisest Hagens Bermani advokaadibüroo kaudu, mis on mänginud keskset rolli ka Volkswageni vastu algatatud kohtuasjades.

Diiselautod on sattunud huviorbiiti alates möödunud aasta septembrist, kui Volkswagen tunnistas, et ettevõte on USA-s heitgaasitestide tulemusi võltsinud ja näitusid ilustav ebaseaduslik tarkvara võib olla installeeritud 11 miljonisse sõidukisse.

USA justiitsministeerium nõuab Volkswagenilt keskkonnaeeskirjade rikkumise pärast kuni 46 miljardi dollari suurust kahjutasu.

Hagens Bermani väitel on Mercedese diiselautode lämmastikoksiidi tase maanteetestide tulemuste järgi ületanud USA seadustega lubatud määra 19 korda, mõnede hetkenäitude põhjal isegi kuni 65 korda.

Daimler on testitulemuste võltsimist korduvalt eitanud ja teatas täna Reutersi vahendusel, et ettevõtte vastu esitatud hagi on alusetu.

Hetkel kuum