Pille Ivask • 22 jaanuar 2016

Venezuela tarbijainflatsioon jõuab 720 protsendini

Tühjad riiulid Venezuela pealinnas Caracases asuvas kaupluses.  Foto: epa

IMF andis teada, et sel aastal peaks Venezuela tarbijainflatsioon kerkima 720 protsendini ehk võrreldes eelmise aastaga peaaegu kolmekordistuma, vahendab Bloomberg.

12 Bloombergi küsitletud ökonomisti Venezuela tänavuse aasta inflatsioonihinnangu mediaanväärtus oli 184 protsenti ehk võrreldes IMFi väljapakutuga pea neli korda vähem. Siiani on kõige karmima prognoosi edastanud Nomuna Scurities, kes pakkus välja 700protsendise inflatsiooni.

Kõrgusse rühkivad hinnad ja pidev kaubapuudus on Venezuela rahva välja vihastanud. See aitas ühtlasi mõni aeg tagasi toimunud valimistel opositsioonil esimest korda viimase kümnendi jooksul ohjad haarata.

Venezuela keskpank avaldas 15. jaanuaril esimest korda viimase aasta jooksul majandusandmed, kus tõdeti, et inflatsioon on jõudnud kolmekohalise arvuni. Kolmandas kvartalis oli inflatsioonimäär 141,5 protsenti. 2014. aasta detsembris, mil viimati vastavad andmed avaldati, oli inflatsioonimäär 68,5 protsenti.

IMFi andmeil kahaneb Venezuela majandus tänavu 8 protsendi võrra. Möödunud aastal vähenes Venezuela majandus 10 protsenti.

Hetkel kuum