• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollaril 7 aasta suurim kukkumine

  DollaridFoto: EPA

  Dollar kukkus enim alates 2009. aastast, sest märgid USA majanduse aeglustumisest tekitasid spekulatsioone, et Föderaalreserv intresse sellel aastal enam ei tõsta, vahendab Bloomberg.

  Üheksa suurimat valuutat kallinesid dollari suhtes igaüks vähemalt 1,7 protsenti. Nimelt kardavad investorid, et USA majandus on jahenemas. 10aastaste võlakirjade tootlus langes viimase aasta madaltasemeni ning futuuriturult võib välja lugeda, et paljud kauplejad Föderaalreservilt ühtegi intressimäärade tõstmist sellel aastal ei oota.
  „Valuutaturg on olnud vasuolus intressimäärade turuga. Intressimäärade turg on nüüd aga võitmas,“ ütles BNP Paribase valuutakauplemise juht Peter Gorra. „Föderaalreserv ütleb, et tõstab sel aastal intresse 4 korda. Turgude keskmine panus on aga, et intresse tõstetakse 0,7 korda – keegi peab eksima.“
  Bloombergi dollariindeks, mis jälgib USA valuutat 10 suurema rivaali suhtes, langes päeva lõpuks 1,7 protsenti. Vahepeal jõudis langus ka 1,9 protsendini, mis on suurim alates 2009. aastast, mil Föderaalreserv alustas esmakordselt rahatrükiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA ekspertide kogu hääletas laialdase kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiameti (FDA) ekspertide kogu Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, kuid soovitab seda siiski vanematele ja riskirühmadele, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiameti (FDA) ekspertide kogu Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, kuid soovitab seda siiski vanematele ja riskirühmadele, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.