Dollaril 7 aasta suurim kukkumine

04. veebruar 2016, 00:01
Dollarid
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160204/BORS/160209847/AR/0/Dollarid.jpg

Dollar kukkus enim alates 2009. aastast, sest märgid USA majanduse aeglustumisest tekitasid spekulatsioone, et Föderaalreserv intresse sellel aastal enam ei tõsta, vahendab Bloomberg.

Üheksa suurimat valuutat kallinesid dollari suhtes igaüks vähemalt 1,7 protsenti. Nimelt kardavad investorid, et USA majandus on jahenemas. 10aastaste võlakirjade tootlus langes viimase aasta madaltasemeni ning futuuriturult võib välja lugeda, et paljud kauplejad Föderaalreservilt ühtegi intressimäärade tõstmist sellel aastal ei oota.

„Valuutaturg on olnud vasuolus intressimäärade turuga. Intressimäärade turg on nüüd aga võitmas,“ ütles BNP Paribase valuutakauplemise juht Peter Gorra. „Föderaalreserv ütleb, et tõstab sel aastal intresse 4 korda. Turgude keskmine panus on aga, et intresse tõstetakse 0,7 korda – keegi peab eksima.“

Bloombergi dollariindeks, mis jälgib USA valuutat 10 suurema rivaali suhtes, langes päeva lõpuks 1,7 protsenti. Vahepeal jõudis langus ka 1,9 protsendini, mis on suurim alates 2009. aastast, mil Föderaalreserv alustas esmakordselt rahatrükiga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. February 2016, 00:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing