Mait Kraun • 3. veebruar 2016
Jaga lugu:

Dollaril 7 aasta suurim kukkumine

Dollarid  Foto: EPA

Dollar kukkus enim alates 2009. aastast, sest märgid USA majanduse aeglustumisest tekitasid spekulatsioone, et Föderaalreserv intresse sellel aastal enam ei tõsta, vahendab Bloomberg.

Üheksa suurimat valuutat kallinesid dollari suhtes igaüks vähemalt 1,7 protsenti. Nimelt kardavad investorid, et USA majandus on jahenemas. 10aastaste võlakirjade tootlus langes viimase aasta madaltasemeni ning futuuriturult võib välja lugeda, et paljud kauplejad Föderaalreservilt ühtegi intressimäärade tõstmist sellel aastal ei oota.

„Valuutaturg on olnud vasuolus intressimäärade turuga. Intressimäärade turg on nüüd aga võitmas,“ ütles BNP Paribase valuutakauplemise juht Peter Gorra. „Föderaalreserv ütleb, et tõstab sel aastal intresse 4 korda. Turgude keskmine panus on aga, et intresse tõstetakse 0,7 korda – keegi peab eksima.“

Bloombergi dollariindeks, mis jälgib USA valuutat 10 suurema rivaali suhtes, langes päeva lõpuks 1,7 protsenti. Vahepeal jõudis langus ka 1,9 protsendini, mis on suurim alates 2009. aastast, mil Föderaalreserv alustas esmakordselt rahatrükiga.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum