Rainer Saad • 15. aprill 2016 kell 11:09

Kreml vabandas Goldman Sachsi ees

Otseliin Vladimir Putiniga  Foto: ekraanitõmmis

Kreml vabandas Putini eilsete sõnade pärast, mis olid suunad USA investeerimispanga Goldman Sachsi pihta.

„See on nende viga, kes valmistasid ette briifingu dokumente, ka minu viga,“ ütles Kremli kõneisik Dmitri Peskov. „Briifingu materjalid sisaldasid infot, mida polnud kontrollitud enne, kui andsime selle presidendile. Me vabandame panga ja väljaande (Süddeutsche Zeitung) ees.“

Vabandus Putini sõnade pärast tuli vähem kui 24 tunni pärast.

Eile toiminud neljatunnises otseülekandes, kus Putin vastab kaasmaalaste küsimustele, ütles Venemaa riigipea, et lekke suur osaline Saksa ajaleht Süddeutsche Zeitung kuulub meediakontserni, mille omanikeringis on USA investeerimispank Goldman Sachs. Putin pidas Goldmanit Panama lekete niiditõmbajaks.

„Ameerika Ühendriikide ametnikud olid lekete taga ning meediateated olid loodud nii, et heita varju üksikisikutele,“ ütles Putin eile.

Goldman Sachs on keeldunud sel teemal kommentaare andmast ning Süddeutsche Zeitung pole veel asja kommenteerinud.

Hetkel kuum