• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nintendo aktsia on vabalanguses

  Asukohapõhise Pokémon Go mängu pöörane edu on tõmmanud tähelepanu Jaapani mängutootja Nintendo aktsiale.Foto: EPA

  Populaarse Pokemon Go turuletooja aktsia reageeris uudisele, et uudsest nutimängust saadav finantsiline kasu võib olla piiratud, viimase 16 aasta suurima langusega.

  Nintendo aktsia kukkus täna Tokyo börsil 18 protsenti, jõudes oma väärtuselt 23 220 jeenini. See tähendab, et ettevõtte turuväärtus kahanes ühe börsipäevaga rohkem kui 6 miljardi euro võrra.
  Langus järgnes Nintendo teatele, et mängu mõju ettevõtte finantstulemustele on piiratud ning nad ei näe vajadust oma aastaseid kasumi- ja käibeprognoose muuta. „Aktsia on lühikeses perspektiivis üle kuumenenud,“ ütles ka Iwai Cosmo Securitiesi analüütik Tomoaki Kawasaki Bloombergile. Samuti leiavad analüütikud, et peagi turule tulev mängu tasuline versioon Pokemon Go Plus ning sellest saadav tulu on juba aktsiahinna praeguses tõusus arvestatud.
  „Sõnumi sisu pole iseenesest niivõrd üllatav, pigem tekitab investorites kahtlusi asjaolu, et ettevõte ei taha teatavaks teha oma tulemuste teatavakstegemise aega,“ märkis SBI Securitiesi analüütik Nobuyuki Gujimoto. Ettevõtte esimese kvartali tulemused avalikustatakse alles kolmapäeval, kuid need pärinevad perioodist, mil Pokemon Go polnud veel turule jõudnud.
  Pokemon Go turuletulek oli eelnevalt Nintendo turuväärtust kasvatanud rohkem kui 16 miljardi euro võrra. Seejuures on Nintendo puhul tegemist mängu väljaarendanud Nianticu ja Pokemon Co aktsionäriga.
  Lisaks Nintendole kukkus ka ettevõtte partneri McDonald'si aktsia, mis kaotas turuväärtusest 12 protsenti.
  Järgmine suurem katsumus seisab Pokemon Go-l ees Hiinas, kus turuletulek on valitsuse poolt geograafiliste andmete kättesaadavusele seatud piirangute tõttu raskendatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.