• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV üllatab erakordse haldustasuga

  LHV pensionifondide juht Andres ViisemannFoto: Raul Mee

  Pensioniturule saabuvate LHV indeksifondide haldustasu on 0,39 protsenti, mis on Eesti pensionifondide seas kõige madalam.

  Turule tuuakse kaks passiivset turgudele investeerivat pensionifondi – II samba fond LHV Pensionifond Indeks ja III samba fond LHV Pensionifond Indeks Pluss.
  0,39protsendiline haldustasu on praegu Eesti pensionifondide seas kõige madalam.
  „Fondide vara investeeritakse laiapõhjaliselt indekseid järgivatesse likviidsetesse fondidesse. Investeeringute tegemisel eelistatakse maksuefektiivseid, madala kulumääraga, füüsilist vara omavaid ja börsidel noteeritud fonde,“ ütles LHV varahalduse juhatuse liige Joel Kukemelk.
  Aktiivne fondijuhtumine tähendab, et aktsiaid ja varasid valitakse ise ning strateegia eesmärk on üleüldist turgude tootlust ületada. Passiivne fond ei vaja pidevat juhtimist ning raha investeeritakse reeglina indeksifondidesse, mis järgivad üleüldise turu tootlust. See on ka põhjus, miks passiivne fond saab lubada madalamaid teenustasusid.
  Kevadel kirjutas Financial Times, et S&P Dow Jones Indices uuringu järgi jäävad Euroopas 86 protsenti aktiivselt juhitud fondidest turu üldisele tootlusele alla (viimase kümnendi keskmist tootlust arvestades). See on seadnud fondijuhid surve alla, sest aktiivsete fondide kõrged teenustasud toovad investorile kahju. Näiteks Hollandis ei ole turgu suutnud ületada mitte ükski aktiivselt juhitud aktsiafond, vaatamata sellele, et nende teenustasud on passiivsetest fondidest tunduvalt kõrgemad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Uut koroonatüvi leidub 38 riigis
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).
Ühisrahastajatele miljoneid võlgu jäänud saetööstus läks haamri alla
Pankrotihaldur pani ühisrahastusportaali Crowdestate investoritele miljoneid eurosid võlgu jäänud puidufirma Baltic Foresti saetööstuse 7,3 miljoni euroga oksjonile.
Pankrotihaldur pani ühisrahastusportaali Crowdestate investoritele miljoneid eurosid võlgu jäänud puidufirma Baltic Foresti saetööstuse 7,3 miljoni euroga oksjonile.