Pille Ivask • 20. september 2016 kell 7:15

Venezuela ministri avaldus kukutas nafta hinda

Naftapuurtorn  Foto: EPA

Venezuela naftaministri Eulogio Del Pino avaldus globaalsel naftaturul valitsevast ületootmisest pani musta kulla hinna langema.

Del Pino sõnul peaks globaalne kogutoodang langema umbes 10% võrra, et tasakaalustada nõudlust ja pakkumist. Praegu toodetakse päevas 94 miljonit barrelit naftat, niisiis peaks nõudluse ja pakkumise tasakaal olema umbes 85 miljoni barreli juures.

Brenti toornafta hind langes selle teate peale 17 sendi võrra, 45,81 dollarile barrel. WTI toornafta hind kukkus veidi enam, 22 sendi võrra, 43,08 dollarile barrel.

Kuigi Del Pino, kes on lisaks ministriametile ka Venezuela riikliku naftafirma PDVSA juht, võis avalduse teha ka tagamõttega, on selge, et ka muud näitajad ei ennusta nafta hinna kasvu. Liiati tuli see avaldus ajal, kui krediidireitingufirma Standard & Poor’s teatas, et PDVSA võlakirjade emiteerimise plaan on juba eos läbi kukkunud.

Reutersi andmeil on naftaturu indikaatorid jätkuvalt nõrgad, mistõttu ei olda valmis kõrgemat hinda maksma.

Hetkel kuum