• Jaga lugu:

  Hiina majanduskasvu numbrid toetasid Aasia turge

  Nii nagu teised maailma turud, tõusid ka Aasia aktsiaturud ning Hiina teatas oma majanduskasvu numbrid, mis vastasid ootustele, vahendab MarketWatch.

  Maailma suuruselt teine majandus kasvas kolmandas kvartalis aastatagusega võrreldes 6,7 protsenti, selgub kolmapäeval avaldatud ametlikest andmetest. Näitaja oli kooskõlas Wall Street Journali küsitletud ökonomistide konsensusega.
  Septembri jaemüük kasvas Hiinas 10,7 protsenti (eelmise aasta sama ajaga võrreldes), mis vastas samuti ootustele. Tõsi, tööstustoodangu andmed olid prognoositust veidi nõrgemad.
  Numbrid näitavad, et Hiina valitsuse püüdlused tööstuste mahtusid kontrollida töötavad ja see aitab tööstusfirmadel hindu tõsta, ütles investeerimisfirma Ample Capitali varahalduse direktor Alex Wong. „Hindade poolest on Hiina töösturid nüüd palju paremas positsioonis,“ ütles ta.
  Hiina aktsiaturud reageerisid uudistele positiivselt, aga hakkasid kauplemispäeva lõpus uuesti taanduma. Shanghai Composite indeks tõusis 0,03 protsenti ja Shenzhen Composite langes 0,14 protsenti. Hongkongi Hang Seng indeks langes aga 0,65 protsenti.
  „Investorid ei ole liiga elevil, nad on ettevaatlikud, sest neljapäeval toimub Euroopa Keskpanga (EKP) kohtumine ning see oodatakse ära“ ütles Wong.
  Analüütikud hoiavad EKP kohtumisel silma peal, sest keskpank otsustab, kas rahatrükki jätkatakse ka pärast järgmise aasta märtsi. Arvatakse, et keskpank jätab oma rahapoliitika juba viiendat kohtumist järjest samaks.
  Teistest turgudest kallines Austraalia S&P/ASX 200 indeks 0,45 protsenti 5435 punktini. Jaapani Nikkei indeks tõusis ainult 0,1 protsenti, sest investorid ootavad ettevõtete kvartalitulemusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.