Hiina majanduskasvu numbrid toetasid Aasia turge

Töötajad Hiinas  Foto: EPA
Mait Kraun • 19. oktoober 2016 kell 7:45

Nii nagu teised maailma turud, tõusid ka Aasia aktsiaturud ning Hiina teatas oma majanduskasvu numbrid, mis vastasid ootustele, vahendab MarketWatch.

Maailma suuruselt teine majandus kasvas kolmandas kvartalis aastatagusega võrreldes 6,7 protsenti, selgub kolmapäeval avaldatud ametlikest andmetest. Näitaja oli kooskõlas Wall Street Journali küsitletud ökonomistide konsensusega.

Septembri jaemüük kasvas Hiinas 10,7 protsenti (eelmise aasta sama ajaga võrreldes), mis vastas samuti ootustele. Tõsi, tööstustoodangu andmed olid prognoositust veidi nõrgemad.

Numbrid näitavad, et Hiina valitsuse püüdlused tööstuste mahtusid kontrollida töötavad ja see aitab tööstusfirmadel hindu tõsta, ütles investeerimisfirma Ample Capitali varahalduse direktor Alex Wong. „Hindade poolest on Hiina töösturid nüüd palju paremas positsioonis,“ ütles ta.

Hiina aktsiaturud reageerisid uudistele positiivselt, aga hakkasid kauplemispäeva lõpus uuesti taanduma. Shanghai Composite indeks tõusis 0,03 protsenti ja Shenzhen Composite langes 0,14 protsenti. Hongkongi Hang Seng indeks langes aga 0,65 protsenti.

„Investorid ei ole liiga elevil, nad on ettevaatlikud, sest neljapäeval toimub Euroopa Keskpanga (EKP) kohtumine ning see oodatakse ära“ ütles Wong.

Analüütikud hoiavad EKP kohtumisel silma peal, sest keskpank otsustab, kas rahatrükki jätkatakse ka pärast järgmise aasta märtsi. Arvatakse, et keskpank jätab oma rahapoliitika juba viiendat kohtumist järjest samaks.

Teistest turgudest kallines Austraalia S&P/ASX 200 indeks 0,45 protsenti 5435 punktini. Jaapani Nikkei indeks tõusis ainult 0,1 protsenti, sest investorid ootavad ettevõtete kvartalitulemusi.

Hetkel kuum