Kadi Neemre • 4. november 2016 kell 16:30

Samsung kutsub tagasi 2,8 miljonit pesumasinat

Samsungi tabas järjekordne hoop  Foto: EPA

Samsung Electronics, mis taastub siiani oma nutitelefoni Note 7 globaalsest tagasikutsumisest, teatas täna, et USAs kutsutakse seoses ilmnenud probleemidega tagasi ka 2,8 miljonit pealtlaetavat pesumasinat.

Pesumasina ülemine luuk võib masina küljest ootamatult ära tulla, olles seega potentsiaalselt ohtlik, teatas USA tarbijakaitse amet. Lõuna-Korea tehnoloogiafirmale on esitatud üheksa vigastuste teadet, sh purunenud lõunaluu, vigastatud õlg ning teised kukkumistega seotud vigastused, teatas amet.

Tagasikutsumide puudutab 34 pealtlaetavat pesumasina mudelit, mis on toodetud ajavahemikul märts 2011 kuni november 2016 ning nende hind jäi 450-1500 dollari vahele.

Vigaste pesumasinate pealmine osa võib tsentrifuugi ajal eemalduda kui pestakse voodipesu, veekindlaid või kogukaid esmemeid, teatas Samsung.

Maailma üks suurimaid nutitelefoni tootjaid eemaldas eelmisel kuul müügist kõik oma Galaxy Note 7 nutitelefonid peale võimetust tagada telefoni turvaline kasutamine. Tagasi kutsuti 2,5 miljonit Note 7 mudelit peale mitmeid raporteid, mille kohaselt läks telefon põlema.

 

 

Hetkel kuum