Mait Kraun • 7. november 2016 kell 8:00

Berkshire Hathaway kasvatas käivet

Berkshire Hathaway juht Warren Buffett.  Foto: EPA

Berkshire Hathaway kolmanda kvartali tegevuskasum ja käive kasvasid – sellele aitasid kaasa ettevõtte ärid tööstuses ning energia- ja kommunaalsektoris, vahendab Wall Street Journal.

Puhaskasum aga langes, sest investeeringute pealt teeniti vähem raha. Kokku teeniti investeeringutega 2,35 miljardit dollarit. Tõsi, suuresti oli see tingitud sellest, et eelmise aasta samal ajal teeniti Kraft Heinziga 4,4 miljardit.

Ettevõttel on aga uuteks investeeringuteks ka piisavalt raha kõrvale pandud – kokku 85 miljardit dollarit (30. septembri seisuga).

Berkshire’i kasum vähenes 24 protsendi võrra, 7,2 miljardile dollarile (4379 dollarile A-aktsia kohta). Tegevuskasum, mis ei arvesta osa investeerimisega seotud tulemusi, tõusis 7 protsenti, 4,85 miljardile dollarile (2951 dollarile A-aktsia kohta). Käive kasvas veidi üle protsendi ja jõudis 59,07 miljardile dollarile. Võrdlus toimub eelmise aasta sama perioodiga.

Thomson Reutersi analüütikud prognoosisid tegevuskasumiks 3058,10 dollarit A-aktsia kohta ning 57,04 miljardi dollari suurust käivet.

Hetkel kuum