• Jaga lugu:

  Berkshire Hathaway kasvatas käivet

  Berkshire Hathaway juht Warren Buffett.Foto: EPA

  Berkshire Hathaway kolmanda kvartali tegevuskasum ja käive kasvasid – sellele aitasid kaasa ettevõtte ärid tööstuses ning energia- ja kommunaalsektoris, vahendab Wall Street Journal.

  Puhaskasum aga langes, sest investeeringute pealt teeniti vähem raha. Kokku teeniti investeeringutega 2,35 miljardit dollarit. Tõsi, suuresti oli see tingitud sellest, et eelmise aasta samal ajal teeniti Kraft Heinziga 4,4 miljardit.
  Ettevõttel on aga uuteks investeeringuteks ka piisavalt raha kõrvale pandud – kokku 85 miljardit dollarit (30. septembri seisuga).
  Berkshire’i kasum vähenes 24 protsendi võrra, 7,2 miljardile dollarile (4379 dollarile A-aktsia kohta). Tegevuskasum, mis ei arvesta osa investeerimisega seotud tulemusi, tõusis 7 protsenti, 4,85 miljardile dollarile (2951 dollarile A-aktsia kohta). Käive kasvas veidi üle protsendi ja jõudis 59,07 miljardile dollarile. Võrdlus toimub eelmise aasta sama perioodiga.
  Thomson Reutersi analüütikud prognoosisid tegevuskasumiks 3058,10 dollarit A-aktsia kohta ning 57,04 miljardi dollari suurust käivet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Eesti asfalditootja emafirma viimane omanikuvahetus läks aia taha, nüüd uuel katsel
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.