Mait Kraun • 7. november 2016 kell 6:49

Clintoni e-kirjade saaga lõpp pani turud kiiresti tõusma

Hillary Clintoni ja Donald Trumpi maskid  Foto: EPA

Dollar, Aasia aktsiaturud ning USA aktsiaindeksite futuurid hakkasid varahommikul kiiresti tõusma, sest FBI teatas, et demokraadist presidendikandidaadi Hillary Clintoni e-kirjadest midagi kahtlast ei leitud, vahendab MarketWatch.

Dollar kallines jaapani jeeni suhtes lausa 1,3 protsenti, euro suhtes kallines valuuta üle 0,7 protsendi. Mehhiko peeso, mille kurss sõltub otseselt USA presidendivalimistest, liikus vastas suunas ning oli vahepeal dollari suhtes kallinenud 2 protsenti.

„E-kirjadega seotud probleemid on nüüd magama pandud ja see tõstab Clintoni võimalusi presidendiks saada,“ ütles National Australia Banki valuutastrateeg Ray Attrill.

Aktsiaturud hakkasid samuti tõusma, sest investorid usuvad, et Clintoni võit on muutunud tõenäolisemaks. Viimane Wall Street Journali/NBC arvamusküsitlus näitas, et Clintonit toetas 44 protsenti ja Donald Trumpi 40 protsenti vastanutest. Tõsi, vahe on tublisti vähenenud – Clintonil oli veel oktoobri keskel 11protsendiline edumaa.

Jaapani Nikkei indeks tõusis 1,6 protsenti ja Hongkongi Hang Sengi indeks kerkis 0,9 protsenti. Lõuna-Korea Kospi lisas 0,8 protsenti ja Austraalia S&P/ASX 200 on 1,35 protsendiga plussis.

Küllaltki muljetavaldava tõusu tegid ka USA aktsiaindeksite futuurid. Nii S&P 500 kui ka Dow Jonesi indeksite futuurid on täna tõusnud 1,3 protsenti. Viimase üheksa kauplemispäeva jooksul on S&P 500 indeks langenud, viimati juhtus nii 36 aastat tagasi.

Hetkel kuum