Sirje Rank • 5. detsember 2016 kell 7:15

Investorid otsivad kulla asemel varju dollaris

Foto: Scanpix/Reuters

Itaalia referendumi läbikukkumise järel otsisid investorid esimese hooga varju pigem dollaris kui kullas, jättes kollase metalli hinna selge suunata kõikuma, vahendas agentuur Bloomberg.

Esialgu kerkis kulla hind 0,9%, et siis 0,5% jälle langeda. Singapuri börsil oli kullauntsi hind 1172,78 dollarit.

Kulla hind on heitlik olnud kogu lõppeva aasta jooksul, mil on aset leidnud hulk ootamatuid poliitilisi arenguid. Suurbritannia referendumi järel juunis kulla hind kerkis, Donald Trumpi valimisvõidu järel novembris hind langes.

Nädalavahetusel Itaalias toimunud referendum ajendas osasid investoreid pagema ohutumatesse varadesse, kuid väljavaated, et USA intressimäärad tõusevad, on vähendanud huvi kulla vastu, mis intressi ei tooda. Raha võetakse välja ka kulla tagatisega börsil kaubeldavatest fondidest.

Hetkel kuum