• Jaga lugu:

  Naftaturg tõotab suuremat stabiilsust

  Kütusevarud USAs TexasesFoto: Scanpix/Reuters

  Uuel aastal, mil USAs asub Valgesse Majja Donald Trump ja Euroopas on ees mitmed otsustavad valimised, võivad alalhoidlikumad investorid otsida stabiilsust tavatust kohast – naftaturult, kirjutab agentuur Bloomberg.

  OPECi ja osade kartelliväliste riikide kokkulepe piirata uuel aastal naftatootmist ei aita üksi kergitada nafta hinda. Kui riigid oma lubadustest kinni peavad, suurendab see tänu aktiivsest tootmisest välja jäetud võimsustele ka puhvrit, mida võimalike turbulentside korral käiku lasta.
  „Kui OPEC esimese kuue kuu jooksul lubadustest kinni peab, peaks see turu poliitilistest riskidest peaaegu isoleerima, kuna puhver on olemas,“ ütles Bloombergile konsultatsioonifirma Wood Mackenzie Ltd asepresident Alan Gelder. Välja arvatud see, kui midagi peaks häirima tootmist suurimas naftat eksportivas riigis Saudi Araabias, peaks muude tõrgetega olema võimalik toime tulla, ütles ta. Lisapuhvriks on ka rekordtasemel nafta- ja kütusevarud.
  Pärast seda, kui kolm aastat on nafta hinnatase väga heitlik olnud, ootavad analüütikud 2017. aastal rahulikumat perioodi.
  Agentuuri Bloomberg küsitletud 40 analüütiku mediaanhinnang on, et tuleva aasta neljandas kvartalis kaupleb Brenti nafta 58 dollari tasemel barrelist. Tänavu on Brenti nafta hind kerkinud 53% pärast 35% suurust langust läinud aastal ning 48% suurust langust aastal 2014.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.