Pille Ivask • 3 jaanuar 2017

Nafta hind 18 kuu tipus

Nafta hind rühib üles  Foto: Scanpix/Reuters

Nafta hind tõusis viimase pooleteise aasta kõrgeimale tasemele, kuna Omaan ja Kuveit teatasid tootmismahtude kärpimisest, vahendab Bloomberg.

Omaani ja Kuveidi esindajad teatasid, et on otsustanud OPECi leppest kinni pidada ning tootmismahte kärpida. Nafta hinna tõusu toetas ka asjaolu, et Hiina tööstusjuhtide indeks tõusis ning andis seega märku, et Hiina nõudlus nafta järele võib lähitulevikus suureneda.

Kuveit on teatanud, et kärbib päevast naftatoodangut 130 000 barreli võrra päevas ehk 2,75 miljoni barrelini. Omaani kärped on mõnevõrra väiksemad, 45 000 barrelit päevas.

“Kui me näeme, et teisedki riigid hakkavad tootmist vähendama, on see turule positiivse tulemusega,” kommenteeris CMC Marketsi analüütik Ric Spooner. “Tulevikus peaks kindlasti aga vaatama seda, kuidas reageerivad asjale kildanafta tootjad.”

Nafta hind on täna tõusnud 2,26% võrra, 58,01 dollarini barrelist.

Hetkel kuum