• Jaga lugu:

  Nafta hind 18 kuu tipus

  Nafta hind rühib ülesFoto: Scanpix/Reuters

  Nafta hind tõusis viimase pooleteise aasta kõrgeimale tasemele, kuna Omaan ja Kuveit teatasid tootmismahtude kärpimisest, vahendab Bloomberg.

  Omaani ja Kuveidi esindajad teatasid, et on otsustanud OPECi leppest kinni pidada ning tootmismahte kärpida. Nafta hinna tõusu toetas ka asjaolu, et Hiina tööstusjuhtide indeks tõusis ning andis seega märku, et Hiina nõudlus nafta järele võib lähitulevikus suureneda.
  Kuveit on teatanud, et kärbib päevast naftatoodangut 130 000 barreli võrra päevas ehk 2,75 miljoni barrelini. Omaani kärped on mõnevõrra väiksemad, 45 000 barrelit päevas.
  “Kui me näeme, et teisedki riigid hakkavad tootmist vähendama, on see turule positiivse tulemusega,” kommenteeris CMC Marketsi analüütik Ric Spooner. “Tulevikus peaks kindlasti aga vaatama seda, kuidas reageerivad asjale kildanafta tootjad.”
  Nafta hind on täna tõusnud 2,26% võrra, 58,01 dollarini barrelist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.