Pille Ivask • 3 jaanuar 2017

Pariis jahib Londoni pankureid

HSBC  Foto: epa

Pariis loodab Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumisest kasu lõigata ning endale napsata kuni 20 000 Briti pankurit, kirjutab Bloomberg.

Pariisi lobigrupi Europlace andmeil hakkavad prantslased Briti pankureid enda juurde meelitama lähinädalatel. Pariis peab alustama lobitegevusega juba lähiajal, sest ka teised Euroopa suurlinnad, näiteks Frankfurt, on silma peale pannud Briti finantssektoris tegutsejaile. Europlace’i andmeil on Pariis praegu koduks umbes 180 000 finantssektoris töötajale.

Euroopa pangad on öelnud, et ootavad Briti peaministrilt Theresa Maylt kiiret tegutsemist. Samuti on pangad rõhutanud, et soovivad uued kontorid teistesse Euroopa Liidu riikidesse luua enne, kui britid liidust lahkuvad. May on seepeale öelnud, et tahab saavutada pankadega parimat diili, ent vähemasti seni pole see väide tegudeni jõudnud.

HSBC Holdings on juba jõudnud teatada, et viib Londonist 1000 töötajat üle Pariisi. Citigroup tahab osa oma töötajatest viia üle Frankfurti.

Europlace teeb praegu kõva lobitööd selle nimel, et pangad oma kontorid Londonist Pariisi üle viiksid. Välja tuuakse, et Pariis on juba koduks paljudele finantssektoris töötavatele inimestele. Samas on üldsus pikka aega pidanud Euroopa finantskeskusteks siiski Londonit ja Frankfurti.

Hetkel kuum