• Jaga lugu:

  Miljardäride indeks lööb S&P 500

  Foto: Reuters/Scanpix

  Kuigi viimastel kuudel on hulk aktsiaid võimsaid tõuse näidanud, läheb osal paremini kui teistel. Miljardäride indeksifond, mis investeerib 30sse S&P 500 kuuluvasse ettevõttesse – mis on valitud selle järgi, et sinna oleks oma raha pannud ka miljardärid –, on võrdlusindeksile ära teinud.

  Direxion iBillionaire Index ETF, mis loodi 2014. aastal mõttega “investeerida nagu miljardär”, on aastaga tõusnud ligi 18 protsenti – samal ajal kui S&P 500 on tõusnud ligi 14protsenti. Kui veel aastavahetusel jäid miljardärid laiapõhjalisele SPXile alla, siis alates juuli algusest on miljardäride fond eest ära rallinud. Börsil kaubeldava indeksifondi eripära on see, et kõikidel sinna kuuluval 30 aktsial on võrdlemisi sama kaal.
  Fondi tõusu aitas saavutada Google'i emafirma Alphabeti aktsia rallimine: selle ettevõtte osakaal on fondis 6,58 protsendiga kõige suurem. Kuid olulisemate ettevõtete seast võib leida enam kui 3protsendise osakaaluga Nike, ravimitootja Allergani, PayPali, Constellation Brandsi ja Charter Communicationi – viimase puhul kaalub Jaapani telekommunikatsiooni- ja riskikapitalihiid SoftBank praegu mitme miljardi dollari suuruse pakkumise tegemist. Positsioonide seast leiab Direxioni veebilehe andmetel ka General Motorsi ja Micron Technology.
  Kuigi ettevõtete osakaal on idee järgi üsna võrdne, siis sektorite puhul on fond valiv: üle 43 protsenti aktsiatest tulevad tehnoloogiasektorist. Veerandi moodustab jaekaubandusega ja 10 protsendi tervishoiuga seonduv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.