• Jaga lugu:

  Vanguardi juht: tulevikus saab tootlus olema väiksem

  DollaridFoto: Bloomberg

  Ühe maailma suurima investeerimisfirma Vanguardi juht hoiatas investoreid, et tuleviku tootlus saab kõrgete hinnatasemete tõttu olema madalam, vahendab MarketWatch.

  Täna ületas Ühendriikide Dow Jonesi indeks esmakordselt 23 000 punkti piiri. Paljud turuosalised kardavad, et aktsiaturud on kasvanud liiga kiiresti ja peagi on oodata korrektsiooni. Nende hulgas on nüüd ka Vanguardi juht Bill McNabb.
  „Me ootame, et mingil hetkel tuleb turgudel arvestatava ulatusega korrektsioon,“ ütles Vanguardi juhatuse esimees Bill McNabb. Vanguard juhib üle maailma kokku 4,5 triljonit dollarit.
  BBC-le antud intervjuus ütles McNabb, et praegu ei ole aktsiaturgudel veel mull, aga hinnatasemed on „väga kõrged“.
  Üks põhjus, miks aktsiaturud on uusi rekordeid purustanud, peitub selles, et investorid on Ühendriikide poliitilisest ebastabiilsusest mööda vaadanud. „Donald Trumpi presidentuur on mõneti vältinud üldist tarkust,“ ütles McNabb, kes lisas, et presidendi sõnu ei võeta enam tõsiselt.
  Vanguardi hinnangul ulatub järgmise kümnendi jooksul aktsiate keskmine tootlus 9protsendi asemel 6protsendini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.