• Jaga lugu:

  EfTEN viib kinnisvarafondi börsile

  Viljar ArakasFoto: Andres Haabu

  Nasdaq Tallinna börs alustas täna menetlust, et noteerida EfTEN Real Estate Fund III ASi aktsiad börsi põhinimekirjas.

  Börs märgib, et annab menetlusest ja noteerimis- ja järelevalvekomisjoni otsustest eraldi teada.
  Fondivalitseja EfTEN Capitali juht Viljar Arakas ütles septembri algul Äripäevale, et kui nad tegid 2015 esimese avaliku emissiooni, oli prospektis kirjas, et viivad fondi kolme aasta pärast börsile. „Me ei ole seda lubadust investoritele unustanud,“ kommenteeris Arakas.
  Börsil fondinimekirjas kaupleva, samuti ärikinnisvara turul tegutseva konkurendi Baltic Horizon Fundi fondijuht Tarmo Karotam leidis septembris Äripäevaga vesteldes, et praegu on igal juhul hea aeg börsile tulla – oktoobris-novembris on investorid aktiivsemad. Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark aga märkis, et EfTEN on suurepäraselt juhitud ettevõte - kuna ka ärikinnisvara turul on pakkumine tugev, siis pole EfTENil aga kindlasti just liiga kerge, lisas ta.
  Real Estate Fund III asutati 2015. aastal 10aastase tähtajaga fondina (esimesed kolm aastat on investeerimisperiood, viis aastat hoidmisaeg ning kaks aastat väljumisperiood). Juba siis teatas EfTEN, et pärast investeerimisperioodi lõppu on plaan fond börsil noteerida, pärast mida muutuks see tähtajatuks.
  EfTENi Real Estate Fund III börsileminek on ka varem jutuks olnud. Ka raha on kolmas fond kaasanud avalikult, seejuures kaks korda ka suunamata, mõelduna laiale publikule. Tunamullu ja mullu kaasati avalikult vastavalt 13,3 miljonit ja 11 miljonit eurot.
  Fondiosaku puhasväärtus on kasvanud 2015. maikuu lõpu kümnelt eurolt tänavu septembri lõpuks 13,9974 eurole.
  EfTEN Real Estate Fund III investeerib büroopindadesse, kaubanduspindadesse, lao- ja tootmispindadesse ja hotellidesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.