Äripäev • 25. oktoober 2017 kell 11:34

EfTEN viib kinnisvarafondi börsile

Viljar Arakas  Foto: Andres Haabu

Nasdaq Tallinna börs alustas täna menetlust, et noteerida EfTEN Real Estate Fund III ASi aktsiad börsi põhinimekirjas.

Börs märgib, et annab menetlusest ja noteerimis- ja järelevalvekomisjoni otsustest eraldi teada.

Fondivalitseja EfTEN Capitali juht Viljar Arakas ütles septembri algul Äripäevale, et kui nad tegid 2015 esimese avaliku emissiooni, oli prospektis kirjas, et viivad fondi kolme aasta pärast börsile. „Me ei ole seda lubadust investoritele unustanud,“ kommenteeris Arakas.

Börsil fondinimekirjas kaupleva, samuti ärikinnisvara turul tegutseva konkurendi Baltic Horizon Fundi fondijuht Tarmo Karotam leidis septembris Äripäevaga vesteldes, et praegu on igal juhul hea aeg börsile tulla – oktoobris-novembris on investorid aktiivsemad. Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark aga märkis, et EfTEN on suurepäraselt juhitud ettevõte - kuna ka ärikinnisvara turul on pakkumine tugev, siis pole EfTENil aga kindlasti just liiga kerge, lisas ta.

Real Estate Fund III asutati 2015. aastal 10aastase tähtajaga fondina (esimesed kolm aastat on investeerimisperiood, viis aastat hoidmisaeg ning kaks aastat väljumisperiood). Juba siis teatas EfTEN, et pärast investeerimisperioodi lõppu on plaan fond börsil noteerida, pärast mida muutuks see tähtajatuks.

EfTENi Real Estate Fund III börsileminek on ka varem jutuks olnud. Ka raha on kolmas fond kaasanud avalikult, seejuures kaks korda ka suunamata, mõelduna laiale publikule. Tunamullu ja mullu kaasati avalikult vastavalt 13,3 miljonit ja 11 miljonit eurot.

Fondiosaku puhasväärtus on kasvanud 2015. maikuu lõpu kümnelt eurolt tänavu septembri lõpuks 13,9974 eurole.

EfTEN Real Estate Fund III investeerib büroopindadesse, kaubanduspindadesse, lao- ja tootmispindadesse ja hotellidesse.

Hetkel kuum