• Jaga lugu:

  Odav Norra kroon annab võimaluse euroinvestoritele

  Foto: EPA

  Nordea analüütikute hinnangul on Norra krooni odavnemine muutnud mitmed sealsed aktsiad euroala investoritele soodsaks, vahendab Soome väljaanne Arvopaperi.

  Analüütikute sõnul väärivad Oslo börsil eriti tähelepanu naftasektori teenusepakkujad BW Offshore ja Petroleum Geo-Services, odavkett Europris ning logistikafirma Wallenius Wilhelmsen Logistics. Kahe esimese aktsia hinnaliikumine on üpris jõuline, ent samas võib naftahindade tõus ka nende ettevõtete väärtpaberid märkimisväärselt kõrgemale lükata. Europris pakub praeguste prognooside järgi investoritele seevastu rohkem kui 6% dividendi.
  Nordea ülevaate kohaselt järgib Norra krooni kurss üldiselt nafta hinda, sest kallim nafta toob riiki rohkem eksporditulu, mis toetab majanduskasvu ning kiirendab ajapikku omakorda inflatsiooni ja toob kaasa intressimäärade tõusu. Oktoobrist alates on too korrelatsioon olnud aga küllaltki nõrk. Nordea hinnangul on see tingitud harilikult aasta lõpu saabuvast krooni likviidsuse vähenemisest, mida põhjustab kauplemisaktiivsuse langus.
  Samas on rahvusvahelistele investoritele valmistanud muret ka Rootsi kinnisvarahindade kahanemise mõju. Sellegipoolest leiab Nordea, et Norra kroon on jõudu koguva majanduskasvu, peatse intressimäärade tõusu ning OPECi ja teiste naftariikide tootmispiirangute valguses "põhjendamatult odav".
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.