Mait Kraun • 31. jaanuar 2018 kell 17:25

Boeingu aktsia hüppas pärast kvartalitulemusi

Foto: EPA

Boeingu aktsia on täna tõusnud üle 5 protsendi, sest lennundus- ja kaitsetööstuse firma neljanda kvartali tulemused olid oodatust paremad, vahendab MarketWatch.

Ettevõtte puhaskasumi kahekordistus ja ulatus 3,13 miljardi dollarini (5,18 dollarit aktsia kohta). Veel eelmise aasta samal perioodil oli kasum 1,63 miljardit dollarit. Kusjuures maksureform aitas kasumit parandada 1,74 dollari võrra aktsia kohta.

Boeingu kohandatud kasum ulatus aktsia kohta 4,80 dollarini, mis on tunduvalt kõrgem kui FactSeti küsitletud analüütikute konsensus, milleks oli 2,89 dollarit.

Käive suurenes 9 protsenti, 25,37 miljardi dollarini. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid 24,64 miljardi suurust käivet. Ootusi ületati nii kommertslennukite, kaitsetööstuse ja ka kosmose & turvalisuse üksuste puhul.

Boeing prognoosib, et terve 2018. aasta kohandatud kasum aktsia kohta saab olema 14 dollarit. Varem loodeti 13,8 dollarist kasumit aktsia kohta. Käive peaks ettevõtte hinnangul ulatuma 96-98 miljardi dollarini. Wall Streeti analüütikud prognoosisid, et käibeootus saab olema 93,4 miljardit dollarit.

Boeingu aktsia on viimase kolme kuuga tõusnud 32 protsenti. Dow Jones on sama ajaga lisanud 12 protsenti.

Hetkel kuum