Mait Kraun • 11. aprill 2018 kell 12:40

Trumpi säuts kukutas rubla ja aktsiaturge

USA president Donald Trump  Foto: epa

Ühendriikide president Donald Trump ütles, et Venemaa lubadus USA raketid Süürias alla tulistada neid ei morjenda, mis pani rubla ja Venemaa aktsiaturud järsult langema.

Nimelt kaalub Trumpi administratsioon raketirünnakutd Süüria valitsusvägede vastu, sest viimased olevat sealsete tsiviilelanike vastu gaasirelva kasutanud.

Venemaa lubas kõik Süüriasse tulevad USA raketid aga alla lasta. Trump vastas seepeale, et raketid tulevad ning „omaenda inimesi tapva loomaga“ ei peaks Venemaa partner olema.

Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 11, 2018

Rubla reageeris 2,5 protsendi suuruse langusega ning ühe dollari eest tuleb välja käia ligi 64,6 rubla.

Umbes tund aega hiljem püüdis Trump veidi olukorda siluda. Ta ütles Twitteris, et USA ja Venemaa vahelised suhted on ajaloo halvimad, aga olukorda on võimalik muuta. „Venemaa vajab meid, et me nende majandust aitaksime. Seda oleks väga lihtne teha, kui me kõik koostööd teeme. Lõpetaks ehk võidurelvastumise ära?“

Our relationship with Russia is worse now than it has ever been, and that includes the Cold War. There is no reason for this. Russia needs us to help with their economy, something that would be very easy to do, and we need all nations to work together. Stop the arms race?— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 11, 2018

Venemaa aktsiaturge kajastav Micex indeks reageeris Trumpi säutsule 4protsendilise langusega. Mõni tund hiljem tegi indeks poole kaotustest tagasi.

Hetkel kuum