Indrek Mäe • 20. aprill 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Millise panga teenustasud sulle sobivad?

Milline pank sobib Sinu investeerimisstrateegiaga?
Milline pank sobib Sinu investeerimisstrateegiaga?  Foto: PantherMedia/Scanpix

Pankade teenustasude võrdlusest selgub, et SEBs ja Swedbankis on kõige kasulikum investeerida välisaktsiaid hoidval sageli tehinguid tegeval investoril. Balti börsi investoril on jätkuvalt kõige soodsam toimetada LHVs.

„Teenusepakkuja valikul on investori peamine küsimus, milline on tema kauplemismaht ning investeerimisstrateegia,“ nimetas LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel põhialuseid, millest investor peaks panga valikul lähtuma. „Kõik sõltub sellest, kas investor eelistab pikaajalisemat „osta ja hoia“-strateegiat või aktiivsemat kauplemist – sellest lähtuvalt tuleks ka teenusepakkuja hinnakirja ja pakutavaid teenuseid hinnata.“

Lisaks peab investor SEB kommunikatsioonijuht Evelin Allase sõnul maakleri valikul mõtlema, millistel turgudel ta kaupleb, kui suured on üksikud tehingud ning tema portfell. „Aktiivsele investorile on olulised eelkõige madalad tehingutasud, samas kui pikaajaliselt aktsiaid hoidvale investorile on määravam tähtsus haldustasudel,“ selgitas ta ja lisas, et väikeinvestorit mõjutavad ka tehingu- ja haldustasude miinimumid.

Luminori investeerimisnõustamise arendusjuhi Anton Skvortsovi sõnul on teenusepakkuja valikul lisaks eelnevale oluline ka instrumentide ja kauplemiskohtade valik, tehingute tegemise mugavus ning kiirus. „Ligipääs analüüsile või nõustamise võimalus võib olla teatud investoritele väga tähtis,“ arvas ta. „Lähtuda ei tohiks ainult teenuse hinnast, vaid arvesse peab võtma ka teenuse kvaliteeti – näiteks teenusepakkuja digitaalset platvormi, süsteemide usaldusväärtsust, kiirust ja kindlasti tuge,“ sekundeeris talle Swedbank Marketsi valdkonnajuht Andres Suimets.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt