• Jaga lugu:

  Microsoft tõusis pilveteenuste najal

  Foto: Scanpix

  Microsofti on tabanud huvitav „needus“: kuna ta avaldab oma majandustulemusi sageli Amazoniga samal päeval, siis kipuvad tema saavutused varju jääma.

  Eile tõmbas Amazon kogu tähelepanu kahekordistatud kasumiga endale, kuid ka Microsoftil polnud oma numbreid häbeneda.
  Hiljuti teatas Microsoft, et pole enam Office-ettevõte. Pilk on uuematel lahendustel. Ning eile hilisõhtul avaldatud kvartalitulemustel rõhuti nüüd uuele kasvuvedurile, pilveteenusele Azure'ile, kus käive pea 100% tõusis.
  Kokku tegi Microsofti kvartalikäive 16protsendise hüppe, 26,8 miljardi dollarini ning lõi pika puuga kõikide analüütikute ootusi. Ärikasum kasvas 23 protsenti, 8,3 miljardile, ning puhaskasum 35 protsenti, 7,4 miljardile dollarile. Kasum aktsia kohta paranes kolmandiku võrra, 0,95 dollarile.
  Kahekohaline käibekasv oli nähtav kõigis kolmes suures Microsofti ärisegmendis: produktiivsuse ja äriprotsesside üksuses kasvas käive 17 protsenti, 9 miljardile, intelligentses pilves samuti 17 protsenti, 7,9 miljardile ning personaalarvutite sektoris 13 protsenti, 9,9 miljardile dollarile. Viimases tõi suurima kasvu tahvelarvutite seeria Surface (+32%). Hästi läks ka mänguäril, kus Xbox tõi 24protsendise kasvu. Veidi pärssis tulemusi valuutaefekt.
  Esimese hooga läks aktsia langusesse, kuid lõpetas päeva tugevas plussis 94,26 dollaril ning tõusis hiljem järelturul veel kõigi aegade tippude poole.
  Microsofti viimase paari aasta liikumine on seda märkimisväärsem, et peale majanduskriisi tundus ta veidi kopitanud ja vaat et oma aja ära elanud ettevõte. Aktsia maksis kriisi põhjas alla 20 dollari.
  Alates 2012. aastast sai ettevõte aga uue hoo sisse ja on oma turuväärtuse vaat et viiekordistanud. Oma Office-toodetega on nad lõa otsa saanud pea terve maailma ning pilveteenuste äris liikunud salamisi suurte tegijate kandadele, võisteldes Amazonidega samas kaalukategoorias.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.