Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Olympicu pall veereb Tallinna börsi värava poole

Olympic teatas börsile, et suuromanikud Armin Karu ja Jaan Korpusov müüvad enda 64% suuruse osaluse kasiinofirmas maha. Ostja tahab Olympicu börsilt ära viia ning välja osta ka teised aktsionärid.
Olympic teatas börsile, et suuromanikud Armin Karu ja Jaan Korpusov müüvad enda 64% suuruse osaluse kasiinofirmas maha. Ostja tahab Olympicu börsilt ära viia ning välja osta ka teised aktsionärid.  Foto: Andras Kralla

Olympic Entertaintment Group ei saa väärtpaberiturult lahkuda ilma Tallinna börsi otsuseta ning sellele loodavad ka ülevõtmispakkumisest keeldunud väikeaktsionärid ja nende esindajad.

Pärast seda, kui reedel on Olympicu aktsionäride üldkoosolek ettevõtte börsilt viimise heaks kiitnud, jääb noteeringu lõpetamise lõplik sõna Tallinna börsile. „Börsilt lahkumise otsustab komisjon, kes peab väikeaktsionäride huvide eest seisma,“ selgitas Eesti Väikeaktsionäride Liidu õiguspoliitika toimkonna juht Margus Moor.

„Kui piisav hulk väikeaktsionäre jääb ettevõttesse, on komisjon ka börsilt lahkumist blokeerinud,“ tugines Moor senisele praktikale. Nii on jäetud rahuldamata Optiva Panga, Estiko, Leksi ja Rakvere Lihakombinaadi börsilt lahkumise taotlus.

Välditakse pretsendenti

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt