Börsid Walmarti India tehingust ei vaimustunud

09. mai 2018, 20:00
Flipkarti kontor Bangalore'is
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180509/BORS/180509636/AR/0/AR-180509636.jpg

Mitu nädalat oma peamise konkurendi, Amazoniga võitlust pidanud USA jaekaubandushiid Walmart teatas viimaks kolmapäeval, et omandab 77% osaluse India e-kaubamajas Flipkart, vahendab Bloomberg.

16 miljardi dollarine tehing võimaldab Walmartil lõigata kasu ühest maailma kõige kiiremini kasvavast võrgukaubandusturust - Morgan Stanley analüütikute hinnangul on järgneval kümnendil oodata lausa ligi 200 miljardi dollari suurust paisumist - ning astuda vastu aina mõjukamaks muutuvale Amazonile.

Paraku polnud Wall Street kolmapäeval kuigivõrd optimistlik. Reitinguagentuur S&P viis Walmarti prognoosi stabiilselt negatiivsele, leides, et firma jõuline laienemine e-kaubandusse ja ülemaailmsetele turgudele toob kaasa üha kasvava võla- ja riskitaseme. Kuna Flipkart on uhketest tulevikuvaadetest hoolimata siiski veel kahjumlik ettevõte, siis ei väljendanud S&P ka selle tehingu suhtes kuigi suurt lootust. Agentuuri arvates on Walmarti strateegia õnnestumise tõenäosus umbes 33%.

Walmarti aktsia on kolmapäeval odavnenud pisut rohkem kui 3%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2018, 19:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing