Trump ähvardas Harley-Davidsoni maksudega

26. juuni 2018, 17:05
USA president Donald Trump.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180626/BORS/180629745/AR/0/AR-180629745.jpg

USA president Donald Trump ähvardas täna Harley-Davidsoni, vahendab CNBC.

„Kui Harley-Davidson otsustab tootmise viia mujale, siis maksustame neid enneolematus mahus,“ kirjutas ta Twitteris. Ta väitis, et ikooniline USA ettevõte kasutab kaubanduspingeid selleks, et õigustada muudatusi tootmises.

„Harley-Davidson ei peaks kunagi mõnes teises riigis oma mootorrattaid ehitama. Nende töötajad ja kliendid on juba praegu väga pahased. Kui nad seda teevad, siis see saab olema lõpu algus. Nad on alla andnud! Aura kaob ära ning neile pannakse maksud peale,“ kirjutas Trump Twitteris.

„Selle aasta alguses teatas Harley-Davidson, et nad viivad suure osa oma Kansase tootmisest Taisse,“ kirjutas Trump teises Twitteri postituses. „See oli kaua enne tariifide kehtestamist. See tähendab, et nad kasutavad kaubandussõda lihtsalt ettekäändena.“

Harley-Davidson teatas esmaspäeval, et viib osa tootmisest teistesse riikidesse, sest Euroopa Liidu kehtestatud tariifid suurendavad nende kulusid. Euroopasse tootmist ei viida, teatas firma. Harley toodab osa mootorratastest juba praegu Brasiilias, Indias, Austraalias ja Tais.

Ettevõtte aktsiad on täna odavnenud 2,5 protsenti, 40,53 dollarini. Eile kukkus ettevõtte aktsia ligi 6 protsenti.

Stifeli analüütikud vähendasid esmaspäeval ettevõtte selle ja järgmise aasta kasumiprognoosi vastavalt 19 ja 45 senti aktsia kohta. Hinnasihiks jäeti 45 dollarit, mis on praegusest tasemest umbes 10 protsenti kõrgemal.

„Harley peab aru saama, et teistest riikidest USAsse toodud mootorrattaid ei saa makse maksmata müüa!“ kirjutas Trump Twitteris.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2018, 17:05

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing