• Danske teatas, et loobub Eestis teenitud mustast kasumist. Foto: Reuters/Scanpix
  Jaga lugu:

  Danske loobub Eestis pestud rahast, aktsia langeb

  Danske Bank teatas täna, et loobub Eestis rahapesu teel teenitud kasumist.

  Pank teatas, et annab kasumi ära juhul, kui saab kindlaks, kui laiaulatuslik rahapesu oli.
  Pank on käivitanud rahapesu tarbeks kaks uurimist, mille esimesi tulemusi on oodata septembris. Pank teatas täna, et uurimise käigus analüüsitakse üheksat miljonit e-kirja ning miljoneid tehinguid. Meedia on kirjutanud, et Danske Eestist käis läbi oluliselt suurem summa kahtlast raha kui esialgu arvatud. Summa on kerkinud juba 7,1 miljardi euroni.
  Taani majandusministri Rasmus Jarlovi sõnul alustab valitsus Danske Banki rahapesu asjus uut uurimist, et mõista, kui suurtest summadest jutt käib, ning plaanib selle konfiskeerida. „Väga oluline on teada saada, kui suurt kasumit on rahapesult teenitud,“ vahendas agentuur Bloomberg Taani majandusministri Rasmus Jarlovi sõnu. „Ilmselgelt pole see aktsepteeritav, et rahapesu kaudu teeniti suuri summasid ja see raha on endiselt Danske Bankis. See riivab nii minu kui ka kõigi teiste õiglustunnet,“ lisas ta.
  Danske Bank teatas, et mitteresidentidelt teeniti vahemikus 2007-2015 kokku 1,5 miljardit Taani krooni ehk 200 miljonit eurot. Danske pole öelnud, kui suure osa kasumist ta ära annab.
  Danske teatas täna ka teise kvartali tulemused. Maksueelne kasum jäi oodatule alla ja oli 5,49 miljardit krooni ehk 740 miljonit eurot. Aasta varem jäi tulemus 6,14 miljardi krooni juurde. Analüütikud prognoosisid seekordset tulemust 6,02 miljardi Taani krooni juurde. Kauplemistegevusest saadud tulu oli teises kvartalis 1,1 miljardit krooni, kukkudes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 35%. Analüütikud ootasid tulemust 1,5 miljardi manu. Pank teatas, et tulemusi mõjutasid suures osas üldine ebakindlus aktsiaturgudel ning investorite kahtlused.
  Pank teatas, et kõigest hoolimata loodetakse endiselt, et puhaskasum on tänavu 18-20 miljardit Taani krooni.
  Aktsiate tagasiostuprogrammi ebaõnnestumine
  Ühtlasi löövad analüütikud juba hingekella ka Danske väljakuulutatud 10 miljoni Taani krooni suurusele aktsiate tagasiostuprogrammile. ABG Sundal Collieri analüütik Mads Thinggaard ütles Reutersile, et praeguste majandustulemuste juures näib tagasiostuprogramm sisuliselt võimatuna. Ta märkis, et see pole realistlik, sest Danske on lubanud ära anda Eesti filiaalis rahapesu käigus teenitud kasumi. Samuti on pankadel üsna karmid kapitalinõuded ning needki takistavad tagasiostuprogrammi elluviimist.
  Danske aktsia on tänaste uudiste valguses langenud Kopenhaageni börsil ligi 9%, 177,65 Taani kroonini. See märgib viimase kahe aasta madalaimat taset.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.