• Heinekeni õlledFoto: Reuters/Scanpix
  Jaga lugu:

  Heineken loodab Hiinast suurt sõõmu

  Hollandi õlletootja Heineken teatas, et ostab 3,1 miljardi dollari eest osaluse Hiina suurimas õlletootjas China Resources Beer Holdings.

  Heineken ostab 40% ettevõttest. China Resources toodab Hiina popimat õlut Snow.
  Hiina õlleturg on viimastel aastatel märkimisväärselt muutumas. Ühelt poolt on tegu maailma suurima õlleturuga, ent veelgi olulisem on, et kõrgemad palgad panevad inimesi vaatama kallimate ja välismaiste brändide poole. Samas muutuvad õlletootjate kasumid kasinamaks, sest lisaks kohalikele humalavee tootjatele tahavad turul sõõmu võtta ka suurtootjad, nagu Carlsberg ning Anheuser-Busch.
  Heinekeni jaoks saab diil olema väga kasulik, kuivõrd China Resourcesi abiga saab Heineken hakata oma tooteid Hiina poelettidele viima. Heineken litsentsib oma brändi China Resourcesi juures ning ühtlasi saab China Resources võimaluse hakata oma tooteid müüma Heinekeni võrgustiku kaudu.
  Guotai Junan Securitiesi analüütik Barney Wu ütles Bloombergile, et Heineken poleks omal jõul suutnud Hiinas midagi suurt korda saata. „Erinevalt konkurentidest, nagu AB InBev, on Heineken maganud maha võimaluse saada tugevaks turuliidriks,“ lisas ta.
  Heineken teatas hiljuti aasta esimese kuue kuu majandustulemused, mis investoritele kosutavalt ei mõjunud, sest tulemusi räsis peamiselt kõikuv valuutaturg. Heinekeni esimese poolaasta netokäive edenes 4,2%, 10,78 miljardi euroni. Puhaskasum tõusis aastases võrdluses 9,1%, 950 miljoni euroni. Möödunud aastal jäi kasuminumber 871 miljoni juurde. Heineken müüs esimesel poolaastal aastases võrdluses 4,5% rohkem õlut, kusjuures Heinekeni brändi õlle müük suurenes 7,5%.
  Heinekeni aktsia on täna Amsterdami börsil tõusnud 1,36%, 88,02 eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Nordecon sõlmis 28 miljoni eurose lepingu
Nordecon sõlmis enam kui 28 miljoni euro suuruse lepingu Rae valla Uus-Järveküla elurajooni ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis enam kui 28 miljoni euro suuruse lepingu Rae valla Uus-Järveküla elurajooni ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Elcogen ehitab korealastele 75miljonise vesinikutehase
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.