Aivar Õepa • 10. september 2018 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Odav kroon pakub Rootsis palju võimalusi

Viimase üheksa aasta odavaim Rootsi kroon on muutnud eurosid paigutavale investorile soodsaks paljud Stockholmis noteeritud aktsiad.

Õhupallid Stockholmi kohal Rootsi rahvuspühal.  Foto: Reuters/Scanpix

Kuue aastaga on Stockholmi börsi suurettevõtete indeks OMX Stockholm 30 kasvatanud väärtust 35%. Samal ajal aga on Rootsi kroon euro suhtes 20% odavnenud: 2012. aasta septembris sai ühe euro eest 8,5 Rootsi krooni, nüüd 10,5. See pole küll ajalooliselt madalaim tase – 2009. aasta likviidsuskriisi ajal käis krooni kurss korra ka 11,7 juures –, aga on siiski palju aastaid 9 ja 9,5 vahel kõikunud krooni jaoks päris madal vahetuskurss.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum