• Jaga lugu:

  Fed tõstis tänavu kolmandat korda intressimäärasid

  Föderaalreservi peahoone WashingtonisFoto: Scanpix / Reuters

  USA Föderaalreserv viis kolmapäeval ootuspäraselt läbi kolmanda tänavuse lühiajaliste intressimäärade tõusu ning lükkas need seega 2008. aprilliga võrdsele tasemele.

  USA keskpanga Föderaalne Avatud Turu Komitee otsusega kerkisid lühiajalised laenumäärad 25 baaspunkti võrra kõrgemale, vahemikuni 2%-2,25%. Tegemist on juba kaheksanda intressimäärade kasvuga alates 2015. aastal käivitatud rahapoliitika normaliseerimise algusest. Lisaks prognoosis komitee kolmapäeval, et viib enne selle aasta lõppu tõenäoliselt läbi veel ühe intressimäärade tõstmise ning jätkab 2019. aastal kolme samasuguse tõusuga.
  Föderaalreservi avalduste pikaaegsete jälgijate sõnul oli kolmapäevase raporti sõnastus pea identne augustikuu raportiga, ent sedapuhku puudus tekstist tähenduslik lause: "Rahapoliitika on jätkuvalt majandust soodustav."
  Föderaalne Avatud Turu Komitee hinnangul suureneb USA SKT sel aastal 3,1% - juunis ennustasid liikmed 2,8% tõusu. Senisest optimistlikum oli ka keskpankurite tuleva aasta prognoos: 2,5%. Edaspidi ootab Ühendriikide majandust Föderaalreservi hinnangul ees aga silmnähtav aeglustumine: 2020. aastal vajub SKT 2 protsendile ning 2021. aastal 1,8 protsendile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Nordecon sõlmis 28 miljoni eurose lepingu
Nordecon sõlmis enam kui 28 miljoni euro suuruse lepingu Rae valla Uus-Järveküla elurajooni ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis enam kui 28 miljoni euro suuruse lepingu Rae valla Uus-Järveküla elurajooni ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Elcogen ehitab korealastele 75miljonise vesinikutehase
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.