Rait Kondor • 9. oktoober 2018 kell 16:36

Microsoft soovib võita Pentagoni suurtellimuse

Microsofti logo Los Angeleses, Californias, USA-s. REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo  Foto: Lucy Nicholson

Microsoft teatas teisipäeval, et laiendatud Azure’i pilveteenus, mis võimaldab valitsussektori klientidel salvestada andmeid enda serveritesse, on saadaval 2019. aasta esimese kvartali lõpuks, vahendab Reuters.

Microsoft võistleb nüüd Amazoniga, et saada 10 miljardi dollari suurune USA kaitseministeeriumi leping. Selle riikliku tellimuse lõppfaasi on jäänud vaid kaks eelnimetatud ettevõtet, kuna Google teatas, et ta loobub sellel hankel osalemast, sest see ei lähe kokku ettevõtte uute eetiliste põhimõtetega.

Pentagoni JEDI programm ehk ühine kaitseinfrastruktuuri programm on üheks USA kaitseministeeriumi ettevõtmisest, et uuendada oma IT infrastruktuuri.

Microsoft Azure’i asepresident Julia White ütles, et valitsuse jaoks tehtud lisafunktsionaalsusega Azure’i pilvteenus teeb Microsoftist olulise konkurendi võita JEDI leping. White lisas, et Microsofti Azure pilveteenus on võimeline vastama kõige kõrgematele nõudmistele, et käidelda „USA valitsusasutuste ülisalajasi andmeid.“

Microsofti aktsia on täna 1,4% plussis, Amazoni aktsia on tõusnud 0,9% ning Google’i emafirma Alphabeti aktsia on 0,35% miinuses.

Hetkel kuum