• Jaga lugu:

  Föderaalreservi juht pehmendas tooni

  USA Föderaalreservi esimees Jerome PowellFoto: EPA

  Kolmapäeval pälvis börside tähelepanu USA keskpanga esimehe Jerome Powelli kõne, milles too kasutas intressimäärade kirjeldamisel mõõdukamat fraasi kui varem.

  "Intressimäärad on ajaloolise taseme järgi ikka veel madalad ning need püsivad paljude mõõdikute järgi otsustades neutraalse taseme lähedal," leidis Powell New Yorgis toimunud esinemisel. Sõnastus on märkimisväärne, sest alles oktoobri alguses teatas esimees, et määrad on "neutraalsest tasemest tõenäoliselt kaugel".
  Toonimuutus võib anda märku Föderaalreservi senise jõulise rahanduspoliitilise kava muutumisest ning andis seetõttu kolmapäeval ohtralt hoogu USA aktsiaindeksitele. Nii Nasdaq Composite kui S&P 500 hüppasid Powelli kõne ajal üle 1% kõrgemale. Oktoobri alguses avaldasid keskpanga signaalid börsidele just vastupidist mõju, kuna vaatlejate hinnangul tõmbavad intressimäärade kiire tõus piiri ettevõtete kasumite rekordilisele kasvule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.