• Apple plaanib järgmise viie aasta jooksul luua juurde 20 000 töökohta.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Apple ehitab linnaku, kuhu mahub Viljandi jagu inimesi

  Apple investeerib uude Texasesse rajatavasse töötajate linnakusse miljard dollarit, teatas ettevõte neljapäeval.

  133 aakri suurune linnak rajatakse Austini linna ning esialgu asub sinna elama 5000 töötajat. Kokku on sinna võimalik mahutada aga 15 000 töötajat. Uus linnak saab olema Apple’i Austini rajatistest vähem kui ühe miili kaugusel.
  Õunafirma lisas, et laienemise järel saab ettevõttest Austinis suurim tööandja. “Apple’il on hea meel tuua USA eri paikadesse uusi investeeringuid, töökohti ja võimalusi,” ütles Tim Cook oma avalduses.
  Apple avaldas ka plaani, mille kohaselt luuakse Seattle’is, San Diegos ja Culver Citys uued asutused, kus saab tööd üle 1000 inimese.
  2018. aastal on Apple juurde loonud 6000 töökohta, 2023. aastaks plaanitakse kokku luua 20 000 töökohta. Järgmise viie aasta jooksul investeeritakse USA andmekeskustesse 10 miljardit dollarit.
  Apple’i aktsia on viimasel ajal olnud surve all, sest investorid kardavad, et uute iPhone’ide nõudlus on jahtumas. Lisaks on ettevõttele kehvasti mõjunud tariifisõda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.