Anu Lill • 7. jaanuar
Jaga lugu:

Swedbank langetas Silvano hinnasihti

Laienemine Venemaal ei ole Silvanole sujunud loodetud kiirusel ja valuutakursi muutus on pannud põntsu kasumiootustele, leiab Swedbanki Baltikumi aktsiaanalüüsi juht Marek Randma. See tõi kaasa hinnasihi kärpimise.

Silvano kauplus Kristiine keskuses  Foto: Meeli Küttim

Moefirmal on olnud raskusi poodide võrgu kasvatamisega Venemaal, mida põhjustab venelaste nõrgenenud tarbimine, kirjutas Marek Randma Swedbanki blogis. Häid poodide asukohti, mis vastaksid ettevõtte tasuvusootustele, olevat Silvanol üha raskem leida. Silvano FG poodide arv kasvab Venemaal 50ni 2020 aasta lõpuks, mis on varasemast prognoosist aasta hilisem.

Laienemise aeglustumise tõttu ootab Swedbank Silvanolt 2019 aastal puhaskasumi langust 10%, 9 miljoni euroni. See kõik ajendas Swedbanki analüütikuid Silvanot ümber hindama: uueks hinnasihiks sai 2,7 eurot aktsia kohta ning neutraalne soovitus. Võrdluseks: LHV analüütikud näevad aktsia õiglast hinda vahemikus 2,8-3,1 eurot ja siiani püsib ostusoovitus.

2018. aasta kolmandas kvartalis tõusis Silvano FG kulumieelne ärikasum varasema aasta sama kvartaliga võrreldes 4,9 protsenti, 5,3 miljoni euroni. 2017. aasta kolmanda kvartali 0,3 miljoni eurone kasum valuutakursi muutustest asendus 2018. aasta kolmandas kvartalis 1,7 miljoni eurose kahjumiga, mille tõttu puhaskasum langes 43%, 2,2 miljoni euroni, jäädes ootustele alla 21%ga.

Silvano aktsia kaupleb hinnatasemel 2,30 eurot. Aasta jooksul on Silvano aktsia kukkunud 20%, viie aasta kokkuvõttes aga 13%. Aktsia ajaloost selgub, et parim aeg oli juunis 2007, mil aktsia maksis 5,80 eurot. Selle tasemeni pole aktsia hind aga enam jõudnud.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum