Anu Lill • 11. jaanuar 2019 kell 8:46

Tallinna Sadama kaubamaht kasvas

Lõppenud aasta viimases kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 5 miljonit tonni kaupa ning 2,3 miljonit reisijat.

Laevad Tallinna sadamas  Foto: Andras Kralla

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul võib eelmise aasta tulemusega rahule jääda, kuna ettevõte suutis keerulises konkurentsiolukorras kaubamahu stabiilsena hoida ja isegi kasvatada. „Reisijate arvuga saavutasime 11. aastat järjest rekordi,“ märkis Kalm.

Võrreldes eelmise aasta sama ajaga suurenes kaubamaht 2% eelkõige vedellasti arvel. Reisijate arv neljandas kvartalis vähenes 1% võrra. Kaubamahu 7,4% kasv aastases võrdluses tuli põhiliselt vedellasti ja ro-ro kaupade arvel. Laevakülastuste arv kasvas 4,8% võrra, 1841 külastuseni. Reisijate arv kasvas aastate võrdluses 0,6%, jõudes läbi aegade rekordilise 10,6 miljoni reisijani. Kasvu vedas kruiis, Tallinna-Helsingi liini reisijate arv jäi eelnenud aastaga samale tasemele.

Tallinna Sadama aktsia kaupleb praegu 2,07 euro tasemel. Alates aktsiaemissioonist eelmise aasta juunis on aktsia hind tõusnud 7,4%.

Hetkel kuum