Rait Kondor • 15. veebruar 2019 kell 18:58

Olainfarm kasvastas jaanuaris käivet

Töötajad Olainfarmi tehases.  Foto: Olainfarm

Läti ravimitootja Olainfarm teatas reedel, et kasvatas jaanuaris käivet eelmise aasta sama ajaga võrreldes 35%.

Esialgsed konsolideeritud tulemused näitasid, et Olainfarmi grupi müügikäive oli jaanuaris 12,4 miljonit eurot. Firma suurimatest turgudest kasvas müük Lätis 16% 3,4 miljoni euroni, müük Venemaal 78% 3,1 miljoni euroni ning müük Valgevenes 32% 2,2 miljoni euroni.

Konsolideerimata müügikäive, kus on apteegi ja muude väiksemate tütarettevõtete osa välja arvatud, kasvas Olainfarmil jaanuaris 40% 9,9 miljoni euroni. Siin näitas Olainfarm turgude lõikes suurimat müüki Venemaale, kuhu müüdi 2,8 miljoni euro eest (kasv aastaga 91%), teine turg oli Valgevene 1,9 miljoni euro suuruse müügikäibega (aastane kasv 29%) ning koduturule Lätis näidati 1,6 miljoni euro suurust konsolideerimata müügikäivet (aastane kasv 10%).

Olainfarmi apteegikett, millel on Lätis 70 apteeki, näitas jaanuaris 2,3 miljoni euro suurust müügikäivet ehk aastaga kasvas müük 16%.

Hetkel kuum