Äripäev • 5. september 2018 kell 7:23

Olainfarmis kutsuti tagasi nõukogu ja auditikomitee

Olainfarm vahetas välja nõukogu ja auditikomitee. Roteerumist on olnud kogu suve vältel.

Läti lipp  Foto: Panthermedia/Scanpix

Eile toimunud erakorralisel aktsionäride üldkoosolekul kutsuti tagasi kogu Olainfarmi nõukogu: Signe Baldere-Sildedze, Irina Maligina, Milana Belevica, Ivars Kalvins ja Ivars Godmanis. Seejärel valiti uus nõukogu, kuhu vanadest olijatest pääsesid Signe Baldere-Sildedze ja Irina Maligina. Lisaks neile valiti nõukokku Pavels Rebenoks, Martins Kriekis ja Daina Sirlaka. Samuti otsustati, et kokku makstakse viiele nõukogu liikmele kuus 70 000 eurot.

Tegu oli kiire vahetusega, sest Ivars Kalvins sai nõukogu esimeheks alles tänavu juunis, samuti said juunis nõukokku ka kõik teised liikmed peale Godmanise, kes liitus alles 16. augustil.

Sellega vahetus ei piirdunud: koosolekul kutsuti tagasi kogu auditikomitee, kuhu kuulusid juba eespool nimetatud Milana Belevica, Ivars Godmanis ja Viesturs Gurtlavs. Otsekohe valiti ka uus auditikomitee, kuhu pääses vanadest olijatest Viesturs Gurtlavs, lisaks temale valiti ka Irina Maligina ja Daina Sirlaka. Nendele makstakse kuus 12 000 eurot.

Uus nõukogu tegi samal päeval mitu otsust. Kõigepealt valiti nõukogu esimeheks Pavels Rebenoks, seejärel asuti juhatust muutma. Ettevõtte juhatusest kutsuti tagasi Lauris Macijevskis, kes sai investorite kontaktisikuks augustis, mil senine ettevõtte pikaaegne juht Salvis Lapins Olainfarmist lahkus. Macijevskise asemel valiti nõukokku Inga Krukle.

Olainfarm on Läti ravimifirma, mis kaupleb Balti börsi põhinimekirjas. Viimase 12 kuuga on selle aktsia odavnenud kolmandiku võrra ja kaupleb 7 euro tasemel.

Hetkel kuum