Mait Kraun • 8. aprill 2019 kell 21:08

Börs: S&P 500 tõusis kaheksandat päeva järjest

New Yorgi börs.  Foto: Reuters

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis täna kaheksandat päeva järjest, sest investorite optimism püsib. Boeingu aktsia langus vedas Dow indeksi aga miinusesse, vahendab MarketWatch.

S&P 500 indeks tõusis kokku 0,1 protsenti, 2895 punktini. Viimati kallines indeks kaheksa päeva järjest 2017. aasta oktoobris. Tehnoloogiafirmasid koondav Nasdaq Composite lisas 0,2 protsenti, 7954 punktini.

Dow Jones langes aga 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 26 341 punktil. Indeksit survestas Boeingu aktsia langus – lennukitootja oli täna indeksi kõige kehvem aktsia.

Üldiselt on investorid jätkuvalt optimistlikud, aga turgude tõus jäi tagasihoidlikuks, sest turuosalised kardavad esimese kvartali tulemuste hooaega. Paljud ettevõtted on prognoose vähendanud ning tulemused tõotavad tulla üldiselt kehvad.

“Oodatakse, et S&P 500 indeksi ettevõtete kasumid langevad aastases võrdluses 4 protsenti. Tegemist oleks esimese langusega alates 2016. aastast,” ütles investeerimisfirma Avalon Advisorsi investeeringute juht Bill Stone.

Investorid hoiavad silma peal ka USA-Hiina kaubanduskõnelustel. Täna uut infot sellel teemal aga ei laekunud.

Toornafta hinnad tõusid täna viimase viie kuu kõrgeima tasemeni. Brent lisas 1,1 protsenti ja WTI tõusis 2,2 protsenti. Kummagi barrel maksab vastavalt 71,1 ja 64,5 dollarit. Kulla hind tõusis 0,5 protsenti, 1302 dollarini untsist.

Hetkel kuum