Rait Kondor • 5. juuli 2019 kell 20:20
Börsiuudised
Ainult tellijale

Ameerika autode müük kukkus Hiinas järsult

General Motorsi logo koos Ameerika Ühendriikide lipuga GMi peakontoris Detroidis Michigani osariigis USAs.  Foto: EPA/JEFF KOWALSKY

USA autotootjate General Motorsi ja Fordi müüginumbrid Hiinas näitasid juunis lõppenud teises kvartalis taas langust. Kuigi languse tempo võrreldes esimese kvartaliga aeglustus, kaotasid mõlemad autotootjad turuosa Saksamaa ja Jaapani tootjatele, vahendab Reuters.

GMi sõidukite müük langes Hiinas teises kvartalis 12,2%, samal ajal kui Fordi müük kukkus aastaga 21,7%. Kui GM kannatas muuhulgas konkurentsi tihenemise tõttu keskmise hinnatasemega linnamaasturite segmendis, siis Ford sai pihta seoses uute mudelite vähese turuletoomisega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum