Juubel
Ainult tellijale

Riigi Kinnisvara kinnisvaraarenduse juht: veame kinnisvarasektori arengut avalikus sektoris

Viimased 20 aastat on olnud meie südameasjaks vedada kinnisvarasektori arengut ning olla teerajajaks kaasaegsete töökeskkondade loomisel avalikus sektoris, ütleb Riigi Kinnisvara kinnisvaraarenduse direktor Mihkel Mäger.

Kommunismiohvrite memoriaal Maarjamäel 2018. Arhitektid Kalle Vellevoog, Jaan Tiidemann ning Tiiu Truus. Meeskond Martin Prommik, Kersti Nigols, Liis Voksepp, Annika Liivo ja Marianna Zvereva. Haljastus Lidia Zarudnaja, skulptuur Kirke Kangro, graafiline disain Martin Pedanik ning ohvitseride mälestusmärgi tehniline lahendus Margus Triibmann.  Foto: MARIS TOMBA

Ta lisab, et nende portfellis on ligi 1,6 miljonit ruutmeetrit suletud netopinnaga kinnisvara, millest 20% büroopinnad. Täpsemalt tähendab see umbes 800 kinnistut ja umbes 1400 hoonet. "Sealhulgas pakume haldusteenust ligi 170 kinnistul (sh u 330 hoones), mille omanikuks on valitsussektori üksused. Eelmisel aastal kuulutasime välja 5 uut avalikku arhitektuurivõistlust ning investeeringuid (sh teenusprojektid) juhime sellel aastal 110 miljoni euro väärtuses," räägib Mäger.

Ta lisab, et linnaruum, mida koos partneritega kujundatakse, kujundab omakorda peegelvaates neid. Väärtushinnangud, mille alusel on kujundatud avaliku sektori hooned, mõjutavad kõiki paratamatult ja nähtamatult, isegi kui ei suuda seda tunnetust sõnastada. Iga hoone loomisel, olgu see siis koolimaja või päästehoone, tuleb pöörata erilist tähelepanu nende teadlikule kavandamisele, kaasates selleks absoluutselt parimat olemasolevat teadmist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum